Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
22. feb. 2023

Full aktivitet på Borgen Vest

Det går fort fremover på prosjektet Borgen Vest i Ullensaker kommune. Her bygger Norgeshus 3 Bygg Mester ut et nytt boligfelt. Første del av utbyggingen nærmer seg ferdig og neste trinn er allerede godt i gang.

Seks kilometer øst for Kløfta sentrum begynner det nye byggefeltet å ta form. Fremdriften har ikke blitt påvirket av koronasituasjonen på dette prosjektet og i juni skal de 10 første enhetene stå ferdig.

Variert felt med moderne boliger

Det nye boligfeltet rommer et variert utvalg boliger. Både rekkehus, eneboliger, tomannsboliger og leiligheter skal få plass her. I alt mellom 170 til 180 boligenheter er planlagt å stå ferdig utbygd i løpet av nærmere åtte år.

Først ut er rekkehusene som skal stå ferdig i juni. 10 enheter fordelt på tre bygg. Alle over to til tre etasjer, med carport og sportsbod.

– Moderne boliger er vår signatur. Litt spreke farger gjør heller ikke noe, sier Thorsen og viser til fasadene.

Hvert rekkehus har nemlig alle særpreget fasader med mørkebrun farge og en klar kontrastfarge som gir et spennende uttrykk.

Utbyggingen av neste trinn er også i gang. Her kommer seks tomannsboliger med litt forskjellige uttrykk.

Planlagt for elementer

Alle byggene er tegnet med tanke på å bruke elementer, for å få byggene raskere tett og unngå fukt i byggeperioden. Det er en effektiv og tidsbesparende måte å sette opp boligene på, som Norgeshus 3 Bygg Mester har sett verdien av å planlegge inn i sine prosjekter.

– Disse boligene er ideelle for bygging med elementer, sier daglig leder Thorsen.

Det trekker også Kristian Holte, prosjektleder for Lindal Smith Elementer (LSE) frem når han skal fortelle om prosjektet. LSE står for elementleveransen til Borgen Vest.

– Byggene som er satt opp er veldig elementvennlige, samtidig som de har en spenstig kombinasjon av mange typer kledning, noen som gjør at vi får litt å bryne oss på. Det liker vi, sier Holte.

Han viser også viser til godt samarbeid med oppdragsgiver Norgeshus 3 Bygg Mester for å finne gode byggetekniske løsninger.

I januar var de ferdig med produksjon og montering til rekkehusene. Nå er det full aktivitet på leveransen til neste trinn med tomannsboligene.

Effektiv byggeprosess

Monteringen på den første tomannsboligen startet for tre uker siden. Nå har ytterveggene kommet på plass og bygget er allerede tett. Samtidig som monteringen er i full gang på byggeplassen, produseres elementer til de neste to boligene inne i produksjonshallen til LSE på Akland i Risør. En svært effektiv byggeprosess.

Elementene leveres med et så komplett grensesnitt som mulig, og det er høy grad av ferdigstillelse på samtlige elementer.

LSE leverer yttervegger, innervegger og takelementer, bjelkelag, brannskillevegger, og carport med terrasse på toppen til disse boligene. Ytterveggene er komplette med innvendig utlektning, isolasjon, kledning, dører og vinduer ferdig belistet.

– I tillegg til at vi produserer elementene, monterer og kompletterer vi leveransen, sier Holte.

– Det var det totale tilbudet med høy grad av ferdigstillelse på elementene og mulighet for montering på byggeplassen som gjorde at Norgeshus 3 Bygg Mester valgt LSE, forteller Frode Thorsen.

Til høsten skal tomannsboligene være ferdig montert.

Les mer om Borgen Vest her:

https://borgenvest.no/