Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
22. feb. 2023

Har inngått rammeavtale med JM Norge – første store kontrakt er klar

JM Norge og Lindal Smith Elementer har inngått en rammeavtale om levering av elementer til aktuelle prosjekter. Første prosjekt med levering til rekkehus er allerede inngått. Onsdag var JM Norge på besøk på Sørlandet.

I løpet av dagen var de innom flere byggeplasser og produksjonslokalene til Lindal Smith Elementer i Risør og på Vegårshei.

– Dette virker veldig bra. Besøket har vært lærerikt og gitt et godt inntrykk, sier innkjøpsleder i JM Norge, Tor Inge Dokken.

Omvisning: Produksjonsleder i Lindal Smith Elementer, Pål Thorvaldsen, viste JM Norge rundt i hallen på Akland og forklarte hvordan produksjonen foregår.

Første rammeavtale for Lindal Smith Elementer

Rammeavtalen mellom de to bedriftene har en varighet på tre år, med mulighet for to år forlengelse. Avtalen er også den første av sitt slag for Lindal Smith Elementer. Salgsleder Helena Guttormsen i Lindal Smith Elementer sier avtalen gir bedriften en langsiktig forutsigbarhet i produksjonen.

– Vi er veldig fornøyd med å ha inngått vår første rammeavtale. JM Norge er en av Nordens største boligleverandører. Avtalen kan generere mye aktivitet på våre fabrikker, og gir oss både bedre forutsigbarhet og tryggere arbeidsplasser, sier Helena Guttormsen, salgsleder i Lindal Smith Elementer.

Innkjøpsleder i JM Norge, Tor Inge Dokken, forteller at de har jobbet lenge med å få på plass en elementleverandør. Lindal Smith Elementer ble valgt av ut fra flere kriterier.

– Vi har gjort en totalvurdering ut fra miljø, kvalitet og pris. Det er flere ting som har telt positivt, sier Dokken og viser til at bedriften kan levere mange ulike typer produkter som for eksempel elementer med stående kledning og at de kan levere med montering.

Dokken trekker også fram viktigheten av å kunne sikre kvalitet til boligprosjektene.

– JM har veldig fokus på fornøyde kunder. Det er det viktigste for oss. Vi har hatt de mest fornøyde kundene i fire av de fem siste årene i følge Prognosesenterets årlige undersøkelse av boligutviklingsselskapene. Da er det også viktig at vi velger noen som kan levere kvalitet for oss. Det ser vi at Lindal Smith Elementer gjør, så denne rammeavtalen er udelt positiv for oss.

Skal levere til boligprosjekt i Oppegård

Første boligprosjekt i den nye rammeavtalen er allerede inngått. Lindal Smith Elementer skal levere elementer til 41 rekkehus på Skogsåsen i Oppegård kommune. Kontrakten har en verdi på rundt 30 millioner kroner inklusive merverdiavgift. Produksjonen og leveransen starter juni og varer frem til mai neste år. Lindal Smith Elementer har også opsjon på neste trinn i dette boligprosjektet.

Nytt boligfelt: Slik blir det nye boligfeltet på Skogsåsen i Oppegård kommune som Lindal Smith Elementer skal levere elementer til. Illustrasjon: JM Norge.

Prosjektleder i JM Norge, Stein Ottem, ser frem til å samarbeide med Lindal Smith Elementer.

– Vi gleder oss stort. Dette kommer til å bli kjempebra, sier Ottem som forklarer at det var en totalvurdering og et godt inntrykk som førte til at de valgte å gå for elementer fra Lindal Smith Elementer til dette prosjektet.

Prosjektsamarbeid: Prosjektleder Stein Ottem og prosjekteringsleder Thomas Bakke i JM Norge, så på tegninger til rekkehusene på Skogsåsen sammen med prosjektleder Eirin Hallingby og konstruktør Margareth Aasebø Jørgensen i Lindal Smith Elementer.

– Lindal Smith Elementer har fremstått som veldig proffe. Nå er jeg enda mer overbevist etter at vi har vært her. Både driften i produksjonslokalene og de som jobber her virker veldig bra.

JM Norge har stort fokus på miljø i sine boligprosjekter. Som første nordiske boligleverandør startet JM svanemerking av hele sin virksomhet i 2018. Lindal Smith Elementer skal følge kravene til svanemerking i sine leveranser.

 JM Norge:

  • JM Norge er en av Norges største og mest anerkjente boligleverandører.
  • I Europa er selskapet en del av det børsnoterte svenske boligselskapet JM AB, som er en av Nordens ledende aktører på feltet.
  • JM ble grunnlagt i Norden i 1945. I 1998 kjøpte JM norske Byggholt AS, og startet med det sin virksomhet i Norge.
  • JMs samlede omsetning i Norden er om lag 16 milliarder SEK og nærmere 100.000 boliger er utviklet og bygget siden oppstarten.