Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
22. feb. 2023

Her løftes et 13 meter langt element på plass

I Billingstad settes det nå opp 12 rekkehus, og 3 mindre blokker. LSE leverer både elementer, precut og materialpakker til prosjektet der Peab er totalentreprenør.

Her heises en 13 meter lang yttervegg opp, og blir snudd i lufta før den kan monteres på blokka i Billingstad. Dette er de lengste elementene LSE har fått i bestilling hittil.

– Det er alltid spennende når man tøyer grensene mer enn man har gjort før, sier prosjektleder Kristian Holte i LSE Byggesystemer.

Bygger’n tilbyr precut og ferdige elementer via LSE Byggesystemer. Våre precut og elementer er godkjente av SINTEF.

Snus i lufta

I Bergerveien i Billingstad settes det nå opp 12 rekkehus, med 3 – 6 leiligheter i hver, totalt 50 leiligheter. I tillegg til 3 små blokker som de kaller punkthus. LSE leverer både elementer, precut og materialpakker til prosjektet der Peab er totalentreprenør.

Det som var litt ekstra spennende denne gangen var leveransen av 13 meter lange elementer til punkthusene. De ble levert liggende, men måtte snus i lufta før montering. 30 slike yttervegger ble montert på hvert punkthus, noe som krevde til sammen tre ukers arbeid.

– Utfordringen ved slike leveranser er at de lange elementene må tåle belastningen av å bli snudd i lufta. Vi måtte derfor legge inn avstivinger på skrå, slik at de tålte belastningen. Men dette testet vi selvfølgelig nøye ut på forhånd, så vi var aldri bekymret for om det ikke skulle gå bra, sier Holte.