Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
22. feb. 2023

LSE Byggesystemer har landet ny, stor kontrakt med JM Norge

LSE Byggesystem inngikk i april kontrakt med JM Norge om leveranse av elementer til et boligfelt på Kjeller i Lillestrøm. Kontrakten innebærer levering til byggetrinn tre på 23 boenheter, til en totalverdi av 20,3 millioner kroner uten mva.

Fordel med elementer

Boligfeltet vil ved ferdigstillelse by på moderne, familievennlige rekkehus ved historiske Kjeller gård, med kort avstand til Lillestrøm.

Leveransen innebærer komplette vegg- og takelementer utvendig, i tillegg til etasjeskillere, leilighetsskillere og stendervegger innvendig. Husene leveres ferdig til kontroll av lufttetthet.

- Vi ser flere fordeler med å bruke elementer i dette prosjektet, blant annet fordi byggetiden på stedet da går merkbart ned. Elementene bygges ferdig inne i fabrikk, noe som også gjør at det er mer forutsigbart enn om vi skulle ha bygd alt på stedet, sier prosjektleder i JM, Atle Mørch.

Han understreker at selv om de bruker komplette elementer, har ikke det satt begrensninger for JM sitt ønske om utforming av boligene.

Svanemerket prosjekt

JM Norge svanemerker alle sine nye boligprosjekter, noe LSE Byggesystemer har tilpasset sine leveranser etter. LSE er listet i husproduktportalen til Svanemerket, noe som betyr at de leverer elementer som følger kravene til svanemerking. Det gir boliger med lavere energiforbruk og bedre inneklima, samtidig som de bidrar til å redusere den globale klima- og miljøbelastningen.

- Samarbeidet med LSE Byggesystemer vært bra og detaljert. De har vært tilpasningsdyktig både i forhold til JM sine interne krav til utforminger av detaljer, og til de kravene Svanemerket stiller på energi og materialer, sier Mørch.

Glade for nytt samarbeid

LSE Byggesystemer har vært fast leverandør til JM siden 2018, og denne gang blir det et flott prosjekt i Lillestrøm.

- Vi har hatt en god prosess med å optimalisere og tilrettelegge prosjektet for høyest mulig ferdigstillelsesgrad i forkant. Prosjektene i dag har pressede marginer, og da gjelder det å ha et godt samarbeid slik at man kan finne optimale løsninger. Vi er veldig fornøyde med å ha kommet i mål sammen om et flott prosjekt med høy ferdigstillelsesgrad. er glade for å ha inngått en ny kontrakt med JM på dette prosjektet, sier salgsleder LSE Byggesystemer, Helena Guttormsen.

Elementene skal produseres på fabrikkrikken på Vegårshei, som tilhører LSE Byggesystener avdeling Akland i Risør kommune. Deretter fraktes de ut til byggeplass for montering, hvor LSE sine montører overtar. Montasjen av elementer begynner i uke 51, rett før jul, og vil etter planen være ferdige i mai neste år.