Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
22. feb. 2023

Skal levere elementer til nytt JM-prosjekt på Langhus

LSE Byggesystem har inngått kontrakt med JM Norge AS om leveranse av elementer til et nytt boligfelt på Langhus i Nordre Follo kommune. Kontrakten har en totalverdi på omlag 21 millioner kroner uten merverdiavgift.

JM Norge AS bygger ut boligfeltet Langhus Gård i Viken fylke. Her skal det komme et variert utvalg boligtyper. I alt rundt 300 leiligheter og 80 rekkehus vil få plass i hele boligfeltet, som ligger fem kilometer fra Ski sentrum.

Kontrakten mellom JM Norge AS og LSE Byggesystemer gjelder leveranse til syv rekkehus i den delen av feltet som har fått navnet Kollen. I tillegg innebærer kontrakten opsjoner på resterende 21 rekkehus i samme felt. I alt 28 rekkehus fordelt på fem rekker i byggetrinn tre.

– Det skal bli veldig spennende å få begynt på dette prosjektet, sier salgsleder i LSE Byggesystemer, Helena Guttormsen.

Optimalisert for elementer

Partene startet samarbeidet om å utvikle prosjektet for snart to år siden. Med mål om å tilpasse rekkehusene best mulig for bruk av elementer ble JM Norges arkitekt tidlig koblet sammen med prosjektledere hos LSE Byggesystemer. Sammen har de optimalisert husene for bruk av elementer.

– Vi har hatt en lang reise med å utvikle dette prosjektet sammen med LSE Byggesystemer. Vi skjønte tidlig at det var lønnsomt for oss at vår arkitekt var med å utvikle prosjektet for elementer fra starten av. Vi har hatt god sparring med LSE og det har vært veldig mange bra ressurser å trekke på, sier prosjektsjef i JM Norge AS, Jarle Gehrken, som understreker at han ikke får fullrost samarbeidet godt nok så langt.

JM Norge AS inngikk rammeavtale med LSE Byggesystemer i fjor, og LSE er godt i gang med leveranse for JM til et boligfelt på Skogsåsen, også dette i Nordre Follo kommune. Erfaringene herfra bruker partene til å utvikle og effektivisere leveransen.