Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
22. feb. 2023

Største samarbeidet mellom LSE avd. Akland og Bygger'n hittil

Fasadebilder

LSE Byggesystemer signerte nylig en kontrakt gjennom Bygger’n Aurskog om elementlevering til 5 tomannsboliger på Haugstubben på Aurskog. Kontrakten, som inneholder både elementer og montasje, har en verdi på ca. 7,7 millioner inkl. mva.

– Hyggelig å få til dette samarbeidet

Dette er den største avtalen LSEs avdeling på Akland har inngått med Bygger’n.

– Det er veldig hyggelig å få til et slikt samarbeid med Bygger’n. Vi har hatt en del elementlevering og precut-leveranser tidligere, men dette er den første på denne størrelsen, sier salgsleder i LSE Byggesystemer, avdeling Akland, Helena Guttormsen.

Leveransen inneholder ferdige elementer utvendig, som blant annet yttervegger, brannvegger, vinduer og balkonger. Elementene til tre av tomannsboligene blir levert i løpet av 2021, mens de to gjenstående får sine leveranser i første del av 2022.

– Dette er et stort prosjekt for oss, og vi håper å benytte LSE mer ut mot våre kunder fremover, både når det gjelder elementer og precut, sier proffselger hos Bygger’n Aurskog, Ole Sæther.

Godt egnet som elementbygg

Det er Aurskog Bygg A/S som skal sette opp boligene på Haugstubben. De har de siste 10 årene stort sett benyttet precut og oppført boligene på tradisjonell måte, samtidig som de over tid har snust litt på elementleveranse.

– Vi mener disse boligene egner seg godt som elementbygg, selv om de ikke var planlagt for det på forhånd. Mer usikkerhet rundt vareforsyning, samt dårligere tilgang på håndverkere, gjorde at vi nå mente det var på tide å gi det ett forsøk, sier Remi Jansen, daglig leder for Aurskog Bygg AS.

Etter hans skjønn avhenger økonomien i denne måten å bygge på at det er høyest mulig ferdigstillingsgrad på elementene – noe han mener LSE leverer på. Elementer betinger også god tilgjengelighet på byggeplass og gjerne flere like enheter for å få effektiv drift.

LSE monterer og kompletterer elementene på de tre første byggene, som et utvendig grensesnitt, mens Aurskog Bygg skal utføre innredningsarbeidene selv. Etter hvert er planen å sørge for kraning og montering av elementer levert på byggeplass selv.

– Vi ser mange fordeler med å benytte elementer, blant annet kortere byggetid, effektiv logistikk, mindre behov for uttørking, mer enhetlig kvalitet og lavere svinn, noe som i sum forhåpentligvis gir utslag på bunnlinjen. Bygger’n Aurskog vil stå for leveransen av alle øvrige materialer, og vi gleder oss til å motta den første leveransen utpå høsten, sier Jansen.