Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
22. feb. 2023

Unikt boligprosjekt på unik beliggenhet i Kristiansund

Rett ved vannkanten på Sørholmen brygge i Kristiansund vil i løpet av et par år et helt nytt nabolag reise seg. Det perfekte hjem for den som ønsker å bo på en solfylt holme, skjermet og tilbaketrukket, men likevel bare en sykkeltur fra sentrum.

Arkitektjobben gjort av HIBA

Arkitekt Erik Neerland fra HIBA Hus fikk jobben med å tegne boligene, som har et minimalistisk og moderne preg. Husene er innholdsrike, fulle av smarte løsninger, og passer godt til alle aldersgrupper.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på planløsningene, blant annet er det attraktivt at både eneboligene og rekkehusene får fire soverom og to våtrom. Alle har HTH kjøkken, vi leverer 60×60 flis som standard fra Viking bad. Det blir en altan på begge kortendene på rekkehusene og eneboligene får en større balkong plassert på langsiden, sier markedsansvarlig i HIBA, Vegard Melås Jørgensen.

HIBA Hus har siden 1967 bygget flere tusen boliger som i dag står støtt gjennom både sol- og uværsdager. De leverer både arkitekttjenester, ferdighus, -hytter og -garasjer via mange av Bygger’ns butikker rundt om i landet.

Se finn.no-annonsen på prosjektet her

Precut og elementer

Sørholmen Brygge er et omfattende byggeprosjekt i den gamle sjøfartsbyen, og for å effektivisere byggingen vil ferdigelementer og precut fra LSE Byggesystemer, avdeling Meldal, bli brukt. LSE leverer i første omgang til en 2-mannsbolig og 4-mannsbolig i prosjektet.

– Leveransen inkluderer varme elementer med et komplett grensesnitt og høy ferdigstillelsesgrad fra fabrikk. Dette inkluderer yttervegg, innervegger, bodvegger, brann- og lydvegger, bjelkelag, terrasse, balkong, overbygg til carport og takstoler. Precut og alt av tekniske gjennomføringer i elementleveransene er klargjort i fabrikk, slik at elementene fremstår som trykktestingsklare på byggeplass, forteller markedssjef i LSE, André Bakken.

Proffkonsept

Det er Lars Sæterøy og Sønn AS som har totalentreprisen på prosjektet. De er en solid proffkunde hos Bygger’n Kristiansund, og har lang og bred erfaring med store byggeprosjekt etter over 50 år i bransjen.

Prosjektet er og vil i stor grad bli utført av lokale krefter. Entreprenøren er lokal, Bygger’n Kristiansund leverer alt av byggevarer, og lokale fagfolk utfører arbeidet på stedet, alt fra rørleggere og elektrikere til montører og sjåfører.

– Dette prosjektet tar i bruk store deler av konseptet man har tilgang på som proff-kunde i Bygger’n. Arkitektur og prosjektering fra HIBA-hus, elementleveranser fra LSE og total-leveranse både direkte og via lager fra Bygger’n Kristiansund, sier kjededirektør for Bygger’n og HIBA, Øyvind Eidem.

I E.A. Smiths eie i over 100 år

Tomta i Kristiansund har i over 100 år vært eid av E.A. Smith, som eier og driver både Bygger’n-kjeden, LSE Byggesystemer og HIBA Hus.

Allerede i 1917 ble E.A. Smiths Jernlager AS, avdeling Kristiansund, grunnlagt, og i 1975 startet byggingen av et svært anlegg på stedet. I 2006 forlater E.A. Smith anlegget, og bygningene utjevnes med jorden i 2014. Deretter ble tomten regulert for boligutvikling, og utbyggingen har fortsatt frem til i dag.

Nå gleder de involverte i prosjektet seg til at det snart igjen vil myldre av liv på holmen.